Vær opmærksom på disse ting ift. kørestole

Du oplever måske, at du på grund af alder, sygdom, en ulykke eller en skade har brug for en kørestol. Det kan være for en kortere eller længere periode i forbindelse med genoptræning eller andet – eller det kan være som aflastning i det daglige eller som en permanent løsning.

Hos SeniorSalg.dk finder du altid et stort udvalg i robuste kvalitetskørestole til forskellige behov og også en kørestol, der passer til dig og din situation.

Find den rette kørestol

Hvis du skal bruge din kørestol i det daglige som en mere permanent løsning for at komme rundt, da er det vigtigt, at du finder en stol, der passer til dig, din kropsbygning og det aktivitetsniveau, du har – dernæst er det vigtigt, at du vælger en kørestol, hvor komforten er i top, så du ikke belaster ryg og andet unødigt, når du sidder i kørestolen mange timer hver dag.

Er din livsstil aktiv, og vil du kunne komme ud og omkring på ture og til oplevelser, kan en letvægtskørestol fra SeniorSalg.dk være en god løsning, da kørestolene er nemme at klappe sammen, vejer meget lidt og nemt kan tages med i bilen eller på rejse.

Har du kun brug for en kørestol som aflastning en gang imellem eller i en kortere periode fx efter en operation eller andet, da tilbyder SeniorSalg.dk ligeledes kørestole, der kan det mest basale og ikke koster ret meget.

Overvejelser inden køb

Som nævnt er det vigtigt at finde en kørestol, der matcher dit behov og dine krav, derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser inden køb:

  • Skal du bruge kørestolen hver dag?
  • Hvor mange timer skal den bruges om dagen?
  • Hvordan er din livsstil – aktiv eller mere stille?
  • Har du brug for ekstra hjælpemidler udover din kørestol?

Tilbehør til din kørestol er vigtigt, da fx en siddepude med en ergonomisk udformning kan sikre dig en bedre komfort, ligesom gode og solide benstøtter kan være afgørende for, hvor godt du sidder i din kørestol. Har du brug for stok eller krykker, til når du skal op at gå, kan stokkeholdere ligeledes være et godt tilbehør.

Søg professionel vejledning

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvilken kørestol du skal have, eller hvilke hjælpemidler der vil gøre din hverdag nemmere, da anbefales det, at du tager din læge, en fysioterapeut eller en ergoterapeut med på råd, inden du begynder at kigge på kørestole i shoppen.