Tips og tricks til dit hjems belysning

Når det kommer til indretning og at skabe den rigtige atmosfære i hjemmet, tænker folk tit på møbler, pyntegenstande og gulve. Disse komponenter er da bestemt også vigtige for den samlede atmosfære i rummet, men de er ikke altafgørende. I nogle tilfælde bliver sådan noget som belysningen nedprioriteret. Lyset i et rum har dog stor indflydelse på den samlede atmosfære.

Men hvordan skaber du så lige den optimale belysning i et rum? Dette er der desværre ikke noget enkelt svar på, for det kommer i høj grad an på din personlige smag samt rummets størrelse. Der er dog alligevel nogle ting, som gør sig gældende i forhold til de fleste typer af rum. Dem kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel.

Det rigtige udstyr

For at skabe den optimale belysning i et rum, er det først og fremmest vigtigt med det rigtige udstyr. Det kan her anbefales, at du ikke bare går med det billigste. Investér gerne i nogle pærer, lamper, aluminiumsprofiler, profiler til LED bånd og så videre, der er i ordentlig kvalitet. På den måde opnår du nemlig det bedste resultat, og du skal heller ikke udskifte udstyret så tit, som hvis du bare købte det absolut billigste.

Den rigtige styrke og farve

Du kan i dag få lys i alle regnbuens farver. Det er i høj grad en smagssag, om du er til farvet lys eller det mere neutrale. Derfor bør du tage udgangspunkt i din egen mavefornemmelse, når du skal skabe atmosfæren i et bestemt rum. Det kan dog anbefales, at du tager udgangspunkt i typen af rum, som du skal indrette. I soveværelset kan det være behageligt med en mere afdæmpet og varm belysning, mens stuen kan nyde bedre af en mere skarp belysning. På den måde kan du også variere hjemmets atmosfære fra rum til rum.