Staldinventar: hvad er godt at have på gården?

Staldinventar omfatter en lang række produkter, som sikrer effektiviteten på din gård. Dine behov for staldinventar afhænger naturligvis af, hvilke kvæg og husdyr som du holder, men også størrelsen på din stald og de driftsmetoder, som finder sted.

Hos Dan Egtved finder du staldinventar til alle slags behov. I denne artikel undersøges nogle af de produkter, som er gode at have i forskellige landbrugsstalde.

Løsninger til fodringsprocesser

Fodertrug er nok en af de mest uundværlige former for staldinventar, som alle dyr nyder godt af. Især græssende dyr har det med at spise dagen lang, og det gælder også, når de står i stalden. Dyr har brug for en næsten konstant adgang til mad. Dette er vigtig for deres fordøjelse og velvære, samtidig med at adgang til mad reducerer stress og urolighed blandt dyrene. Derfor er hø-hække, fodertrug eller drikkekopper nødvendigt staldinventar, som dyrene nemt kan tilgå. Hos Dan Egtved finder du mange forskellige fodrings- og drikkeløsninger til forskellige kvæg og andre stald-dyr.

Underlag til folden

Dine kvæg skal altid have mulighed for at lægge sig ned, når de føler sig trætte. Mange dyr kan få slidmærker og skader på deres ben, hvis de ligger på et asfalteret eller hårdt underlag. Derfor er det en god ide at investere i staldinventar som for eksempel et blødt underlag, som dyret kan finde sig tilpas på.

Børster til køer og heste

Både heste og køer har svært ved at komme til at klø sig. Derfor har de en tendens til at gnubbe sig op af hegn eller vægge for at kunne nå de steder, som de ikke selv kan komme til. Du kan hjælpe dine kvæg med at klø sig, og samtidig holde dem selv rene, ved at installere staldinventar som for eksempel en kløbørste. En børste er en sikker og behagelig måde for dyret at klø sig selv på. Ydermere er børsten med til at stimulere blodcirkulationen, hvilket er sundt for dyret.

Suttespande til kalve

Når kalvene er unge og stadig ikke i stand til at drikke fra en almindelig spand, så kan en suttespand eller narresutter til kalve være en god midlertidig løsning. Denne type spand er designet til, at kalvene nemt og sikkert kan få adgang til enten vand, mælk eller erstatningsmælk. Det er nødvendigt for, at kalve får den rigtige mælkemængde, også når de er væk fra deres mor, så de vokser og udvikler sig korrekt.