Spar penge i hjemmet med disse gode råd

Det er de færreste, der ikke har bemærket den nuværende inflation. Inflationen går desværre ud over manges pengepung, men med disse tre råd er der forhåbentligt penge at spare.

Elforbruget

Det første, man kan kigge på, er el. Man kan desværre ikke helt undgå at skulle betale en god sjat penge til el, men man kan gøre et forsøg på at holde regningen ned. Hvis du har en aftale med dit elselskab om, at I har en variabel pris, er der faktisk mange penge at spare i hjemmet her. Inden du sætter vaske- eller opvaskemaskinen i gang, er det en god idé at tjekke elpriserne den pågældende dag. Nogle tidspunkter er nemlig billigere end andre, og det kan gøre en forskel i budgettet, hvis der bliver holdt øje med dette. Læs om elpriserne her og kig efter livepriserne inden du sætter en vask over.

Vandforbruget

Det kan også være interessant at kigge på vandforbruget. Har du tjekket, om din vaske- og opvaskemaskine har et ECO program? I så fald er dette program en god investering, da programmet bruger mindre vand. De lange, varme bade bør også ske sjældnere. Prøv at se om du kan tage et bad på maksimalt 5 minutter. En god idé kunne være at høre en sang på cirka 5 minutter – eller mindre – under badet. Når sangen er slut, ved du, at du har været i bad i 5 minutter.

Indkøb

En sidste måde, du kan spare penge i hjemmet, er ved indkøb. Her er tilbudsaviserne og madplanerne din bedste ven. Når de nye tilbudsaviser udkommer, kan du sætte dig ned og lave en madplan ud fra tilbuddene. Når madplanen er færdig, er det smart efterfølgende at handle ind til hele ugen. På denne måde sparer du også penge ved at undgå de mange impulsindkøb, man ellers har tendens til at lave.