Skab tid til at udfolde din kreativitet

Skal der ro på systemet, eller savner du muligheden for ikke at skulle præstere, opnå noget eller være effektiv i alt, hvad du arbejder med? Så er de kreative muligheder noget, du måske skal kigge nærmere på. Der er vildt mange retninger at gå, og der er helt sikkert noget, som passer godt til dig. Her er en del af de veje, kreativiteten kan tage dig med på tur til.

Det kunstneriske malerfag

Det gode ved at male er, at man fuldstændig selv kan vælge, om det skal ligne noget bestemt, udtrykke noget, eller primært bare være til for processens skyld. Og selv indenfor malerfaget er der mange retninger. Akvarelmaling er mere flydende, drømmende og udglidende, mens akrylmaling kan blive helt vildt udtryksfuldt og levende. Begge dele er sjove at arbejde med og giver meget forskellige udtryk. Det kan gøres på et lærred, men også bare mindre ark af papir, hvor blyanter, tuscher og anden form for farve også har sin banehalvdel. Du kan starte med at male fødselsdagskort til dine kære – og husk, at de ikke behøver at vise noget bestemt, men at farver, mønstre og former kan være lige så givende og dejligt, som gengivelse af natur eller genstande. Men det er en godt mulighed til at gøre kortene personlige.

Ler, glas og metal

Formning, som fag, er ved at få sin revolution, hvor keramikfaget er blevet meget populært og gjort til en anerkendt social aktivitet, hvor kreativiteten kan udfoldes i selskab med andre. Men det er ikke kun ler, som kan formes. Selvom det godt nok er lettest at have med at gøre hjemme i stuerne, så er der også gode muligheder for at lære at lave både glaskunst og arbejde med metaller som sølv og guld til forskellige kurser og workshops. En weekend med aktivitet for hænderne kan være en velfortjent pause for hovedet.