Sådan plejer og vedligeholder du din båd

Er du så heldig at have din egen båd, så er det vigtigt at du også passer godt på den og sørger for at pleje den. På den måde kan din båd højst sandsynligt holde flere år, og hvem vil ikke have en båd som skinner?

Pleje til forskellige typer båd

Der findes et hav af forskellige slags både, og derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvordan du bedst muligt vedligeholder din båd. Der findes eksempelvis både epoxy til træ, midler til glasfiber og teaktræ, forskellige typer bådvoks samt polermidler. Du kan eventuelt hente meget hjælp på nettet, da man her kan finde tips og tricks til plejning af mange forskellige slags både.

Sådan vasker du din båd

Det er især vigtigt, at du husker en regelmæssig vask af din båd, da dette forhindrer eventuelt træ og aluminium at blive grimt. Ved en vask af din båd starter du med at spule din båd med ferskvand, så udvendigt snavs fjernes. Herefter kan man bruge en speciallavet bådrens, så du kommer helt i dybden, husk at bruge gode beskyttelseshandsker her. Herefter finder du en god svamp frem og vasker bådens sider samt dækket. Til sidst skyller du båden med ferskvand igen for at fjerne sæberester med eventuelle kemikalier i.

Rengør det indvendige

En rengøring af bådens indre kan dermed skabe store resultater og giver båden et pænere look. Her bruges en fugtig klud til at tørre det indvendige interiør af. Sørg også for at tørre sæderne godt af, og er sæderne lavet af læder, kan man købe special rengøring til dette materiale. Derefter er det en god idé at støvsuge alle kroger og tæpper, hvor snavs og skidt kan være havnet. For at passe ekstra godt på din båd, er det en god idé at benytte en bådpresenning, da dette også passer på bådens indvendige!