Sådan kan du gøre din hund ekstra glad

Hunden er menneskets bedste ven. Det udtryk har alle nok hørt. Og alle har nok også oplevet den glæde, der er i at se glæden i øjnene hos en firbenet ven, når den får øje på dig. Der er der ingen forbehold, og ikke så mange bagtanker. I de øjeblikke er den bare glad og lykkelig, og man skal være rimelig hårdhjertet (eller rimelig ramt af hundeallergi), hvis det ikke skal smitte bare en lille bitte smule af på ens eget humør. Men det betyder ikke, at der ikke er lidt ekstra ting, som du kan gøre for at gøre den søde vovse ekstra glad og begejstret.

Giv den en trimme-tur

Det er selvfølgelig svært rent videnskabeligt at bevise, hvad der gør en hund glad eller ej. Men at få fjernet den lange pels kan (hvis det er en varm sommer i hvert fald) næppe være andet end en fornøjelig lettelse. Til det er en hundesaks nærmest et must. En hundesaks minder ret meget om en frisørsaks, men den er særligt designet til at passe godt på hunden. For hvis du kommer til at klippe i huden i stedet for pelsen, eller du kommer til at ”trække” for meget i hårene i stedet for at klippe dem rent over, vil den stakkels hund næppe kvittere med en krammer. Og så har din indsats jo givet bagslag. Derfor kan det nok være en udmærket idé at lade den gode gamle Fiskars-saks blive liggende i skuffen for en gangs skyld.

Giv vovsen opmærksomhed!

Det, nærmest utvivlsomt, allermest vigtige, du kan gøre for at sikre dig din hunds uforbeholdne beundring, er ganske enkelt ved at give den en masse kærlig opmærksomhed. Og måske kan det også være en fin idé at skænke den lidt snacks. Så er du i hvert fald sikret hundeøjne èn masse!