Sådan kommer du i gang med at designe dine egne smykker

Der er altså bare noget ved at slippe kreativiteten løs og designe sine helt egne ting. På den måde får du skabt noget helt unikt, som ingen andre har. Det gode er, at jo mere og mere du øver dig, jo bedre bliver du – og jo mere kan du udfordre dine færdigheder. Drømmer du om at designe dine egne smykker? I denne artikel kan du finde inspiration til, hvordan du kommer i gang med at lave de smykkedesigns, du drømmer om.

Find inspiration

Som helt grøn i smykkedesign-faget handler det først og fremmest om, at du danner dig noget inspiration. Det gælder både inde for designs, men også i forhold til metoder og fremgangsmåder. De sociale medier bugner med DIY-tutorials, og dem kan du lære meget af. Ligeledes kan du også finde massevis af bøger, som guider dig i, hvordan du bruger værktøjerne og arbejder korrekt med materialerne. 

Redskaber, materialer og værktøjer

Når du har sat dig grundigt ind i, hvordan smykkedesigns kan blive til, er det om at få fat i de rette værktøjer, redskaber og materialer. Selvom du måske ikke ved, om du drømmer om at arbejde med perler eller kæder, så frygt ej. Du skal nok nå at lære det hele, så længe du har tålmodighed. På internettet kan du med garanti finde gode råd til, hvad du skal bruge af værktøjer til hvis du fx vil designe perleøreringe. Om det så er snor, perlestave, låse eller lignende. Lav en gerne en liste for at få et godt overblik.

Brainstorm designs

Som du begynder at få idéer, kan du eventuelt bruge tid på at tegne dem på papir. Skriv ud fra hver del, hvad du skal bruge. Sørg for at måle op, så du ved hvor lang snoren skal være. Og så er det ellers bare om at prøve sig frem!