Kan du nøjes med gummistøvler eller skal du have Simms waders?

Kan du lide at komme ud i naturen i alle typer vejrforhold, er der stor chance for at du har et par gode gummistøvler. De er nemlig superpraktiske, når underlaget er vådt og mudret. Hvilket jo ofte er tilfældet her i Danmark. Der findes både korte og lange støvler, men nogle gange er lange bare ikke lange nok. Som alle lystfiskere, jægere og andre naturentusiaster ved, kan det nogle gange være nødvendigt med et par waders for ikke at blive gennemblødt. Der findes forskellige typer og modeller at vælge imellem. Du kan for eksempel se de mange simms waders her.

Hvad er det lige, det er?

Et par waders er et par vandtætte smækbukser med indbyggede gummistøvler. Formålet med dem er, at du kan gå ud i vandet, eksempelvis i en å, sø eller det vindstille hav, uden at blive våd. Typisk kan en voksen person bevæge dig rundt i en vanddybde, der går helt op til livet og måske lidt mere. Denne funktionelle beklædning kan være fremstillet af gummi, neopren eller lignende vandtætte materialer. Der kan være forskel på de indbyggede støvlers ydersåler. Nogle er bedre egnede til hårde, glatte underlag, såsom store sten, mens andre er designet til blød sandbund eller løs grus. Udvalget omfatter også vintermodeller og sommermodeller. Jo bedre materialet isolerer, jo mere egnet er de til brug i koldt vejr. Det er desuden muligt at finde børnemodeller, så du kan tage ungerne med på opdagelse langs søbredden.

Gå på opdagelse

Der venter mange interessante naturoplevelser, hvis du trækker i et par waders og bevæger dig ud hvor du stadig kan bunde. Prøv at gå ud i en sø med klart vand på en dejlig solskinsdag. Er det en sund sø med et rigt dyreliv, er du måske så heldig, at fiskene svømmer rundt mellem benene på dig. Der er mange muligheder for gode oplevelser.