Hvad sker der, hvis man ikke får nok søvn?

Der er nogle ting, du som menneske skal have for at kunne fungere. Det er blandt andet noget at drikke og noget at spise. Derudover er det også nødvendigt med søvn. Det har du sikkert hørt før. Men har du nogensinde undret dig over hvorfor? Og hvad der egentlig sker med dig, hvis du ikke får nok søvn?

I så fald kan du bare læse videre. Her får du nemlig svaret på, hvad der sker, hvis du ikke får nok søvn. Her kan du også læse, hvordan du kan hjælpe dig selv – og dit eventuelle barn – med at få en bedre søvn.

Det gør manglende søvn ved dig

Når du ikke får nok søvn, vil det gå ud over både dit fysiske og mentale helbred. En utilstrækkelig søvn vil blandt andet påvirke:

  • Dine kognitive funktioner – for eksempel din opmærksomhed, hukommelse og beslutningevne
  • Dit immunforsvar – for eksempel øger det din risiko for hjerte-kar-sygdomme og forværre humørsvingninger
  • Din krops evne til at restituere
  • Få risikoen for ulykker og fejltagelser til at stige markant

Derfor er det altid vigtigt, at du får sovet nok.

En god juniorseng giver de bedste forudsætninger for en god søvn

For at give dig selv den bedst mulige søvn, er det først og fremmest vigtigt med en god seng, som du kan sove i. Det gælder også, hvis du har børn. Derfor bør du altid købe en seng, der passer til dig selv – eller dit barn. Hvis dit barn derfor er over 3 år, bør vedkommende afgjort have en juniorseng.

En juniorseng måler enten 70×160 eller 70×140. Fordelen ved denne seng er derfor også, at den er mindre end en voksenseng. Det kan ofte give barnet lidt fysisk tryghed, da juniorsengen ikke føles så stor. Det gør det også nemmere at omslutte barnet med en dyne, så han eller hun kan sove trygt.

En juniorseng er typisk også lavere, så dit barn selv kan kravle op og ned ad den.

Derfor bør du vælge Sengeverden som din sengeforhandler

Hvis du gerne vil optimere din søvn med ny seng, bør du helt klart vælge Sengeverden hos forhandler. Der kan du nemt finde alt fra en juniorseng til en kontinentalseng. Uanset om du vælger en juniorseng eller en seng til voksne, får du altid gratis fragt på din ordre.