Giv din hund det rette foder

Ejer du en hund? Så ønsker du naturligvis at fodre den med det helt rette hundefoder. Hvis du ikke ved så meget om, hvad din hund egentlig bør spise, kan det derfor være en god idé at undersøge. Dette kan du imidlertid lære mere om, hvis du blot læser videre med her.

Hvad bør jeg kigge efter?

Når du skal købe hundefoder, kan du først og fremmest starte med at kigge på ingredienserne. I Danmark er der en bestemt regel, som betyder, at den ingrediens der står først, er dét der er mest af i foderet. Derfor er det dejligt nemt hurtigt at danne sig et overblik over, hvad der er mest af i maden til din hund. Det er således vigtigt at kigge efter, hvad der er i, da det har stor betydning for din hunds ve og vel ­– herunder hvordan den vokser, trives og fungerer i hverdagen.

Vær kritisk

Når du kigger på listen over diverse ingredienser i dit hundefoder, er det essentielt at være en smule kritisk. Ting som hvede, majs, majsgluten og animalske proteiner bør man med fordel gå udenom. Desuden kan din hund muligvis lide af allergi overfor bestemte fødevarer, hvilket du naturligvis også skal være opmærksom på inden købet.

Alle hunde er forskellige

Der findes mange forskellige hunderacer derude, hvilket betyder, at de heller ikke bør få samme mængder – og heller ikke nødvendigvis samme slags foder. Det kan imidlertid være lidt uoverskueligt at finde rundt i diverse sammensætninger til forskellige racer, hvorfor du med fordel kan snakke med din lokale butik, hvis du har behov for dette. Det samme er tilfældet, hvis du lige har fået en hvalp. De har brug for en god start på livet, hvilket ligeledes betyder, at de har brug for det rigtige hundefoder. Af den årsag bør du ligeledes være opmærksom på, hvad din hvalp får af næring.