Det’ koldt indenfor

Vi må alle indse, at vinteren er på vej. Det føles altid som en pludselig overgang, at der nu er mørkt klokken tre om eftermiddagen, og at vinterjakken skal graves frem fra bagerst i skabet. Der, hvor det kan være ekstra tricky, er når det kommer til varme i hjemmet. Med stigende elpriser, tøver man med at tænde for alt, der koster penge, men man må også erkende, at man har brug for varme for at forhindre sygdom og fugtskader. Så læs med her.

Ny varmeforsyning

Varmer du dit hjem op med radiatorer? Så kan luften stadig føles rimelig kold i de rum, når radiatoren skal konkurrere med vinduerne. Måske, du er så heldig at have lidt gulvvarme på badeværelset? Men du ved også, hvor meget det koster, så du slukker det om natten og træder ind på skrigende, kolde fliser hver morgen. Når den manglende varme begynder at gå udover hverdagen, må man ty til andre metoder. Har du for eksempel overvejet en Luft til vand varmepumpe? Denne type anlæg fungerer, som navnet beskriver, ved at trække varme ud af luften udefra og udnytte det indenfor. Dette bruges ikke både til opvarmning af rum, men også til opvarmning af vand, og er derfor også energibesparende for dig, som opvarmer hjemmet med radiatorer og gulvvarme.

Billigere og bedre

Der er energiudgifter at spare ved sådan en investering, og det bedste af det hele er, at den er rimelig let at installere. Den justerer selv efter temperaturen udenfor, og derfor skal du ikke bekymre dig for ikke at have varmt vand eller andet. Men der er en vis risiko ved vand til vand modellen, som kan fryse til om vinteren, og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige model. Ved en luft til vand varmepumpe, kan du være sikret, at dette ikke sker, da de tåler helt ned til minus 30 grader.