Byggedrømme i haven

Kan man ikke altid bruge mere plads? Det er uanset, om tøjskabet er ved at eksplodere med flotte kjoler og pæne bukser, eller haveredskaberne vælter ud af garagen. Det kan være at du skal se pris på byggesagkyndig så du kan få rådgivning til at bygge noget mere opbevaring? Måske skal du bygge et dejligt skur i haven? Så kan du stille river, spader, skovle og trillebøre derind? Som en anden Byggemand Bob kan det nemlig være rigtig dejligt at bygge noget til haven – men det behøver ikke nødvendigvis at være praktiske formål du bygger for.

En dejlig pavillon

For det kan være, at du drømmer om et lækkert orangeri eller en flot pavillon. En pavillon med et fint havebord med flotte havestole, med hjemmesyede havepuder og små lyskæder oppe under loftet. En fin, charmerende pavillon, med otte skæve vægge, akkurat som du ser dem i alle filmene. Så kan du plante roser udenfor, og måske lade en efeu klatre op af pavillonens ydervægge. Næste gang du skal læse en bog eller nyde din frokost i skyggen, kan du sætte dig ind i pavillonen og nyde følelsen af at være udenfor, men samtidig i læ og skygge og med god komfort. 

Vær på forkant

Uanset, om du vil bygge dig et nyt haveskur eller en fin pavillon, så skal du huske at få en byggetilladelse, hvis konstruktionen overskrider en vis størrelse. Det kan også være, at du lige skal sætte dig lidt ind i, hvordan du får lavet en stabil konstruktion, så taget ikke braser sammen, når der ligger et tykt lag sne på det til vinter. For det er nu en gang rarest at starte med en god konstruktion, så du mindsker den mængde tid du skal bruge på at vedligeholde dit haveskur eller pavillon. Så frigør du også mere tid til at nyde din dejlige have.