Bliv klog på agn til fiskeri

Er du ny til fiskeri, ønsker du nok også at forstå dig bedre på de forskellige agn, som de kaldes. Agn hjælper dig med at fange fisk, og der findes en lang række forskellige. I denne artikel vil vi tale om agnet gennemløbsblink, og hvad dette blink kan bruges til. Læs med!

Gennemløbsblink er en type agn, der er designet til at glide frit langs fiskelinjen og skabe en livlig og forførende bevægelse i vandet. Den består af en krog, et blink og et stykke line, der forbinder krogen og blinket. Når en fisk bider på agnen, trækkes linen igennem blinket, hvilket tillader fisken at tage agnen uden at føle modstand.

For at finde de bedste gennemløbsblink bør du have agn i flere farver. Forskellige fisk reagerer bedst på forskellige farver af blink, så det er en god idé at have et udvalg af farver i din fiskekasse. Nogle populære farver er: sølv, guld, kobber og forskellige nuancer af grønt, blåt og rødt. Og lige som med farverne, skal du også have blink med varierende størrelser. Du skal altså være ret klar over, hvilken type fisk du er ude på at fange, før du pakker din fiskekasse.

Agnens bevægelse

I vandet kan agnen bevæge sig, enten i en vibrerende eller i en gyngende bevægelse, fordi det appellerer til nogle fiskearter. Andre fiskearter ville blive skræmt væk af sådanne bevægelser, og derfor findes der også agn uden denne funktion. Det kræver tålmodighed at fiske, fordi du skal vente på, at fisken bliver interesseret i din agn. Der er også en risiko for, at du slet ikke får bid på din fisketur.

En del af fiskerioplevelsen er denne uvished, så den er god at indstille sig på. Selvom alt kan virke til at gå din vej, er der stadig en risiko for, at du kommer tomhændet hjem.