Bliv ekspert i Italienske rødvine

Om du er del af et selskab, hvor langt størstedelen virker til at vide ting om vin – og du gerne vil kunne deltage – eller du måske blot er interesseret i og nysgerrig på vin, så er du det rette sted hen! Her får du nemlig en introduktion til noget så specifikt som italiensk rødvin, der er ganske udbredt!

Hvad er karakteristisk ved dem?

Italiensk rødvin er generelt kendt for kompleksitet og dyb smag. Det er altså ikke en vin man bare lige uden videre lærer at kende, og den sparker virkelig igennem på lækre, rige smagsnuancer. En del af udviklingen af smagen hviler også i processen hvorved italiensk vin fremstilles. Vinen har som regel en utrolig lang aldringsproces, op til flere år for nogle varianter, og foruden det adskiller smagen i vinen sig også, alt efter hvor i Italien vinens druer er dyrket. Smagsmæssigt siges det også at italiensk vin generelt er mere syrlig end de fleste andre vine, hvilket gør dem mere friske!

Historien bag

Rødvin er ikke et nyt begreb, og slet ikke for italiensk rødvin, hvor det går helt tilbage til romertiden. Her startede produktionen af rødvin, men den tog for alvor fat og blev udviklere senere, i middelalderen. Den teknik og de teknologier de brugte dengang til at fremstille vin, er stadig den, som benyttes i dag, så det må siges at være vigtigt. I renæssancen blev italiensk rødvin en eksklusiv handelsvare, og er sidenhen kun blevet raffineret og forfinet yderligere.

De mest almindelige

Der er nogle vine som er gode at kende til, og helt generelt kan de for italiensk rødvin inddeles i to kategorier. Dem fra Syditalien og dem fra Norditalien.

Fra Norditalien ses vine som:

  • Barolo

  • Barbareso

  • Amarone

  • Valpolicella

Fra Syditalien ses vine som:

  • Primitivo

  • Nero d’Avola

  • Agliancio