Åbning af klinik: ude, hjemme eller i fællesskab?

At åbne en klinik kan være noget af en stor mundfuld. For der er nemlig mange ting, du skal have styr på, inden du kan sende det længeventede nyhedsbrev ud til kunderne med emnefeltet ”Ny beautysalon er kommet til byen” eller lignende. Som noget af det allerførste, skal du have styr på beliggenheden – for ønsker du, at klinikken skal åbnes ude, hjemme eller i et Klinikfællesskab?

I denne artikel kan du læse om de tre muligheder, og forhåbentligt blive klogere på hvilken beliggenhed, der vil tjene din klinik bedst.

En del af et klinikfællesskab

Ved at åbne klinik i et Klinikfælleskab, har du mulighed for at lokke flere kunder til forretningen. Netop fordi et klinikfællesskab indeholder flere forskellige virksomheder. Åbner du fx en beautyklinik i samme Klinikfællesskab som en tandlægeklinik, vil du med fordel kunne lokke de kunder til dig, som allerede besøger bygningen. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke åbner en klinik i et klinikfælleskab, hvor du vil have alt for mange konkurrenter. Læs mere her for orientering om klinikfællesskaber.

En klinik i hjemmet

Der er visse regler for at drive virksomhed hjemmefra, hvilket du først og fremmest bør orientere dig om – for der kan både være fordele og ulemper. En klar fordel er, at du har absolut ingen distance til arbejdet, fordi det vitterligt er i dit hjem. Derfor skal du ikke beregne transporttid, forvente myldretrafik osv. At have klinik i hjemmet kan dog også gøre, at det kan være sværere for dig at lade arbejdet blive på arbejdet. Derfor er det vigtigt, at du er god til at holde fri, når du har fri.

En klinik ude

Ønsker du at åbne din klinik inde i byen, skal du være særlig opmærksom på beliggenheden. Undersøg, hvor det er populært at placere en virksomhed som din, så kunderne naturligt opdager den.