Gode tips til at vælge skibukser og -jakke i den rette størrelse

Når du køber nyt skiovertøj i form af jakke og bukser, er det vigtigt at vælge de rigtige størrelser for at sikre optimal komfort, bevægelsesfrihed og beskyttelse mod skarpe elementer, der kan være på pisten. Her er gode råd og overvejelser for at finde den rigtige størrelse. 

Mål din krop eller prøv skitøjet på

Først og fremmest er det en god idé at måle din krop, især bryst, talje, hofter, ærmelængde og indvendig benlængde. Skijakke dame og mand kommer i mange modeller, og netop målinger kan hjælpe dig med at bestemme den rigtige størrelse i forhold til producentens størrelsesdiagram. Hvis det er muligt, bør du altid prøve skijakken og skibukserne, inden du køber dem.

Et godt tip er, at du skal kunne bevæge dig rundt, bøje dig ned og stræk dig ud for at sikre, at tøjet giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed og komfort. Du kan jo lige kaste dig ud i at udføre skiløbsbevægelser, herunder sving og bøjninger for at se, om tøjet føles stramt eller begrænser din bevægelse på nogen måde.

Vandtæt og åndbarhed

Skijakke dame kan du få i vandtætte og åndbare materialer, der hjælper med at holde dig tør og komfortabel i alle vejrforhold på pisten. På den måde skal du ikke bekymre dig om at slå bagdelen i sneen, hvis du trænger til at hvile benene. 

Lag på lag

Husk at tage hensyn til lag-på-lag-princippet, når du vælger størrelsen på din skijakke og skibukser, da mange falder i denne fælde. Du skal muligvis have plads til at bære et tykt isolerende lag under jakken og bukserne for at holde varmen på de kolde dage på pisten.

Justerbarhed

Skijakke dame og skibukser fås med justerbare stropper, velcrolukninger og snoretræk i taljen, ærmerne og benene. Disse funktioner giver dig mulighed for at finjustere pasformen og sikre, at tøjet sidder godt og komfortabelt.